Om Framkallarna.se

Framkallarna.se är en sida som innehåller artiklar och information om fotoframkallning och att framkalla bilder p ntet. Passar utmärkt för att guida dig inför ditt val av framkallare fr dina foton.

>> Framkalla 100 foton Gratis, Klicka hr


Digital framkallning


>>    Framkalla 100 foton Gratis, Klicka hr

Digital framkallning

. Analoga kameror är snart ett minne blott, och därmed också framkallning av negativ. Nu är det istället digital framkallning som gäller. På många sätt är det enklare att göra en digital framkallning jämfört med en framkallning av negativ, du behöver till exempel inte ens lämna hemmet för att göra en digital framkallning.

För att göra en digital framkallning måste du föra över bilderna från digital kameran till din dator. Detta görs med hjälp av en usb-sladd som vanligtvis följer med kameran. Efter det kan du antingen göra din digitala framkallning över internet, eller bränna ner dina digitala bilder på en cd-skiva och lämna in dem i en fysisk butik. Bekvämast och även billigast brukar det vara att göra en digital framkallning över nätet.

De flesta webbutiker som erbjuder digital framkallning fungerar i regel på samma sätt. För att göra en digital framkallning över internet registrerar du dig helt enkelt på webbutikens hemsida. Därefter h ar du möjlighet att lasta upp dina bilder, beskära dem och välja vilken typ av digital framkallning du vill ha. När du har bestämt dig för vilka bilder som ska framkallas, trycker du på beställningsknappen och skickar iväg bilderna elektroniskt. Företaget gör sedan en digital framkallning av dina bilder och skickar papperskopiorna via post till dig efter ett par dagar.

Det finns många butiker på internet som erbjuder sina kunder digital framkallning. Det kan vara svårt att veta vem man ska välja och vilka kriterier man ska gå efter när det gäller digital framkallning online. Är det bättre att välja ett lite dyrare ställe eller ska man ta det billigaste alternativet? Numera är konkurrensen inom digital framkallning på internet så pass stor att det flesta butiker ligger under en krona per bild och vissa är nere på så lite som 50 öre. Många lockar också med olika rabatterbjudanden och gratissaker för att du ska göra digital framkallning hos just dem. För att veta vem du ska beställa digital framkallning hos kan det vara bra att använda dig av någon upplysningssida för konsumenter. Pricerunner har oberoende tester av bland annat webbutiker som erbjuder digital framkallning. Här kan tidigare kunder sätta betyg och lämna en kommentar om hur den digitala framkallning och företagets kundservice fungerade.

Bäst betyg på digital framkallning hos Pricerunner har Fujidirekt. Digital framkallning hos Fujidirekt ger enligt Pricerunner höga kontraster och bra färger på bilderna. Leveranstiden ligger på 2 dagar och priserna varierar mellan 1,95 kronor till 2,65 kronor per bild. En digital framkallning av 8 bilder hos Fujidirekt går därför på 50 kronor med frakten inräknad. Tvåa på listan över företag som erbjuder digital framkallning är Egnabilder.se. Om du gör en digital framkallning hos detta företag får du klara bilder med fin färgbalans inom 3 dagar från dagen du skickar in dina bilder. Priset är lite billigare än hos Fujidirekt och varierar mellan 1,45 till 2,45 per bild. Att göra en digital framkallning av 8 bilder hos Egnabilder.se kostar 55,60 kronor med frakten inräknad.

Sämst på Pricerunners oberoende lista över företag som erbjuder digital framkallning på internet, är Fotokungen. Om du väljer att göra en digital framkallning här, riskerar du att få dassiga färger med lätt grönskimmer. Att ladda upp sina digitala bilder på sajten får också minus då det är krångligt. Visserligen tar det bara en dag att göra en digital framkallning hos Fotokungen, men vad hjälper det när man inte blir nöjd med resultatet? Priset för en digital framkallning av 8 bilder hos Fotokungen ligger på 36 kronor inklusive frakt.

Det kan alltså vara svårt att välja var man ska göra en digital framkallning, men bäst är att prova sig fram. Då det är relativt billigt att göra en digital framkallning är det ingen större katastrof om det blir fel.